Динамо (Киев) записа трудна домакинска победа над Бешикташ с 1:0 в среща от третия кръг на Група „Е” в Лига Европа. Единственото и победно попадение за украинския гранд отбеляза Денис Гармаш в четвъртата минута на продължението на редовното време на двубоя. Халфът се ориентира най-добре след разбъркване, дошло след ъглов удар пред вратата на Бешикташ.

В другия мач от тази група Сток Сити се наложи у дома с класическото 3:0 над Макаби (Тел Авив). „Грънчарите” си решиха мача само за половин час. Резултатът бе открит в 12-ата минута от Кенуайн Джоунс, който се разписа в 12-ата минута, а в 24-ата Камерон Джером удвои. Класическата преднина на домакините бе оформена в 32-ата минута от Райън Шотън, а в 43-ата минута Джером бе изгонен за втори жълт картон и напусна терена преждевременно. Десет минути след почивката обаче Йоав Дзив от състава на гостите получи директен червен картон и така численото равенство бе възстановено. Резултатът се запази класически до края на двубоя.

След срещите от тази група Сток остана лидер със 7 точки, следван от Динамо с 5, Бешикташ с 3 и Макаби (Тел Авив) с една точка.

Група “Е”
stoke.jpgСток Сити – Макаби (Тел Авив) 3:01_10.jpg
1:0 Кануайн Джоунс (12), 2:0 Камерън Джером (24), 3:0 Райън Шатон (32)

Сток он Трент
, “Британия Стейдиъм”
Съдия: Анастасиос Какос (Гърция)

 
dinamo.jpgДинамо (Киев) – Бешикташ 1:0besiktas_1.jpg
1:0 Денис Гармаш (90+1)

Киев, “Валери Лобановски”
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)