Украинският гранд Динамо (Киев) не успя да победи у дома Спортинг (Брага) и завърши 1:1 с него в първия им сблъсък от 1/4-финалите в турнира Лига Европа. Така двата тима оставиха интригата за реванша на португалска земя.

И двата гола в срещата бяха отбелязани в първия четвърт час и бяха дело на играчи на домакините. Ярмоленко откри резултата н 6-ата минута, а Вукойевич си отбеляза автогол в 13-ата. Звездата на Динамо Андрей Шевченко пък бе изгонен от игра в 60-ата минута, когато получи втори жълт и съответно червен картон, след като отбеляза гол след съдийски сигнал.

Мачът на „Валери Лобановский” в Киев започна по прекрасен начин за домакините от Динамо, които откриха резултата в своя полза още в 6-тата минута, когато Милевски проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Андрий Ярмоленко скочи над всички и с глава вкара за 1:0. Отговорът на гостите от Спортинг дойде в 13-ата минута, когато след изпълнение на корнер топката бе центрирана ниско по земята и след рикошет в крака на бранителя Огньен Вукойевич влезе във вратата за 1:1. До края на първото полувреме играчите на Динамо установиха натиск и пропуснаха няколко изгодни положения за гол. Вратарят на гостите Артур успя да отрази с вещина опасни удари на Гусев с глава в 38-ата минута и на Кравес в 42-ата минута.

След почивката в игра за Динамо се появи ветеранът Андрий Шевченко, който набързо си изкара два жълти картона и остави съотборниците си с човек по-малко на терена. Любопитна бе ситуацията за втория жълт картон, получен от нападателя за отбелязването на гол след съдийски сигнал за засада. Положението много напомня за изгонването на Робин ван Перси от Арсенал в 1/8-финалния мач-реванш с Барселона в Шампионската лига, с тази разлика, че тогава холандецът не успя да се разпише във вратата на каталунците.

Останали с човек повече гостите от Спортинг спокойно доиграха мача и дори можеха да си тръгнат с победата от Киев, но пропуски от чудесни позиции направиха Лима и Пауло Сезар. В крайна сметка тимовете не се победиха и ще решават след седмица в Брага, кой от тях ще продължи на полуфиналите в Лига Европа, където ще срещне победителя от сблъсъка Бенфика - ПСВ Айндховен (4:1). /БЛИЦ
 
1:0 Андрий Ярмоленко (6), 1:1 Огньен Вукоевич (14-автогол)

Киев, “Валери Лобановски”
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)