Спортният директор на Динамо (Загреб) Зоран Мамич заяви, че сделка между клуба и Манчестър Сити за трансфера на Ален Халилович няма и шампионите на Англия ще трябва да платят повече от спряганите в слуховете 11 милиона евро.


Халилович, който е наричан “балканския Меси”, е най-новата перла на академията на Динамо, откъдето са излезли имена като Лука Модрич, Ведран Чорлука и Нико Крънчар.


Според слуховете 16-годишният футболист е спазарен с Манчестър Сити. Това предизвика Мамич, който се пошегува, че за тези пари “гражданите” може да получат само единия крак на Халилович.


"Няма сделка с Манчестър Сити. Не можем да говорим за нещо, което не се е случило все още. Но цифрата, която се споменава в английските медии (11 милиона евро) е несериозна. За толкова пари няма да им дадем дори левият му крак”, заяви Мамич пред медиите в Загреб.


Халилович стана най-младият играч дебютирал в най-високото ниво на хърватския футбол. Той се появи на терена в дербито с Хайдук (Сплит), спечелено от столичани с 3:1.


10 дни по-късно 16-годишният футболист счупи още един рекорд – той се превърна в най-младия голмайстор в лигата, след като вкара на Славен (Белупо) при успеха с 4:1.