Динамо (Киев) победи у дома Манчестър Сити с 2:0 в първа среща помежду им от 1/8-финалите в Лига Европа.  Ветеранът Андрей Шевченко и Олег Гусев вкараха попаденията, с които Динамо докосва 1/4-финалите в турнира. Гола на Шева бе под номер 67 за него в надпреварите на Стария континент и по този показател той изостава само от Раул и Филипо Индзаги.

Срещата на "Валерий Лобановски" в Киев започна с високо темпо и атаки към двете врати, но удари на Марио Балотели за Сити и Андрей Шевченко за Динамо не намериха целта. В 25-ата минута Андрей Ярмоленко от домакините центрира остро отляво в наказателното поле на Сии и там ветеранът Андрей Шевченко засече отблизо с крак топката право във вратата за 1:0, Това бе 67-и гол за нападателя в евротурнирите. До края на първата част двата тима продължиха да играят на висока скорост, но до ново попадение не се стигна.

След почивката домакините започнаха по-активно и удар на Шевченко премина покрай вратата на Джо Харт. След 60 минути игра Яя Туре от гостите отправи силен удар по земя, но той бе избит с вещина в корнер от вратаря на Динамо Шовковски. Лека полека "гражданите" взеха инициативата и натиснаха в търсене на изравнително попадение, но то така и не падна. В 77-та минута Олег Гусев получи пас в наказателното поле на гостите и със силен удар опъна мрежата на "гражданите" за 2:0. В последната минута на мача Гусев можеше да вкара трети гол за Динамо, но Джо Харт спаси удара. В крайна сметка Динамо ще пътува за реванша в Манчестър след седмица с два чисти гола аванс. /БЛИЦ