Динамо (Киев) спечели Купата на Украйна, след като на финала в Полтава се наложи с 2:1 над Шахтьор (Донецк). Двата тима завършиха с по 10 души, след като по един играч от отбор беше изгонен след масовото сбиване в добавеното време.
 
Двубоят беше преместен от източния град Харков в Полтава заради неспокойната обстановка в Източна Украйна, а на трибуните не трябваше да има фенове. Привържениците на двата тима обаче успяха да се преборят и получиха разрешение от федерацията да присъстват а мача.
 
Динамо (Киев) поведе с два гола преди почивката. Защитникът на Шахтьор Олександър Кучер си вкара автогол в 40-ата минута, а три минути по-късно Домагой Вида се разписа с глава. Бразилецът Дъглас Коста върна едно попадение за тима от Донецк в 57-ата минута.
 
В добавеното време на мача настана масово меле между играчите на двата отбора, в което участие взеха почти всички футболисти на терена. Ярослав Ракицки от Шахтьор (Донецк) и Андрий Ярмоленко от Динамо (Киев) получиха червени картони.
 
За Динамо (Киев), който през този сезон за първи път в историята си финишира на четвърто място в класирането, това е 10-а Купа на Украйна. Шахтьор (Донецк) е печелил трофея 9 пъти.