Защитникът на Евертън Силвен Дистен разкри рецептата за успех в английския футбол. 35-годишният французин, който през януари подписа договор за още една година с “карамелите” призна, че нощния живот е това, което може да провали всеки чужденец пристигнал на Острова.

“С пристигането в Англия всички очакват от теб само едно – да излезеш от релси, като се поддадеш на мацки и алкохол. В Лондон нощният живот е много различен от този във Франция. Тук Хората пият много повече и е доста по-горещо във всички аспекти”, коментира Дистен.

“Хубавото за мен е, че кариерата ми премина в отбори от провинцията. Така се разминах с изкушенията на космополитният Лондон, който много лесно може да те накара да се загубиш”, продължи бранителят, който днес срещу Норич ще запише мач №400 във Висшата лига.

Бранителят призна и за трудностите, които е срещнал в началото на престоя си в Англия. Той премина на острова през 2001 година, когато Нюкасъл го купи от ПСЖ.

“Най-трудно ми беше да свикна с обратното движение. Не един и два пъти съм удрял по таблото на колата, след като се губех в града. Заради това закъснявах за тренировки. Налагаше ми се да се оглеждам във всички посоки на кръстовищата, защото не знаех от къде ще ми връхлети друга кола. Но това доста ми помогна да подобря погледа си върху играта”, добави Дистен.

Другото, което най-много го е затруднило е било езиковата бариера.

”Мислех си, че знам английски от училище, но се оказа, че се лъжа. Първо има много местни диалекти и второ – хората говорят много по-бързо. С две думи, оказа се, че нищо не разбирам. Сега вече свикнах с всичко това”, завърши Дистен.