Германската общественост за пореден път беше поразена от разразили се диви балкански страсти на територията на страната. Този път поводът беше футболен мач от седма дивизия, игран във Франкфурт, пише „Би Би Си“.

Срещата е противопоставила Темпо – отбор на сръбските емигранти, и Косова – тим на албанската общност. На терена всичко премина миролюбиво и двубоят вървеше към равенство 1:1, когато дивашките страсти избухнаха на трибуните.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Освен заканите за саморазправа и различните националистически възгласи, разменени от двете емигрантски общности, се стигна и до грозен инцидент.

Съдията на мача е бил ударен по главата от хвърлена бутилка. Предполага се, че тя е долетяла от сръбската агитка. Интересното е, че реферът на двубоя по професия е полицай.

„На Балканите все още има много неща, които хората бъркат с политиката. Това е просто футбол и той няма нищо общо с политиката“, обяви Ружди Статовчи – треньорът на Косова.

„Сърцето ме заболя от гледката и от това, което се случи. Тези инциденти нямат нищо общо с футбола“, допълни Зоран Марчетич, който е наставник на Темпо.