Нападателят на Уест Хям и на английският национален отбор Дийн Аштън официално обяви, че слага край на кариерата си. От дълго време той страна от контузия на глезена, която получи по време на тренировка на националния отбор през август 2006 г.

26-годишният нападател претърпя няколко операции, но съмненията, че няма да има същата подвижност са се оказали от значение при взимането на решението.

Аштън направи впечатление с изявите си за Крю Аликзандра преди да премине в Норич през януари 2005 г. Той вкара 18 гола в 46 мача за “канарчетата” и се превърна в рекорден за клуба трансфер, когато бе продаден на Уест Хям за 7,25 милиона паунда.

Той не успя да намери място в състава на Свен-Йоран Ериксон за световното първенство през 2006 г., но попадна сред избраниците на Стив Макларън за мача с Гърция на “Олд Трафорд”. Той се контузи при сблъсък на тренировката преди двубоя.

Нападателят пропусна целият сезон 2006/07, но се завърна и записа 35 мача през 2007/08. Показа добра форма в началото на сезон 2008/09, но едва след четири мача получи нова контузия в глезена./БЛИЦ