Част от чуждестранните звезди на Серия „А“ започват да се завръщат в Италия. Това е добра новина за местния футбол, който очаква подновяването си в рамките на няколко седмици, информира „Скай Спорт Италия“.

Известната спортна телевизия привежда пример с двама от играчите на Ювентус, който се връщат в Торино. Става дума за бразилското крило Дъглас Коста и босненския халф Миралем Пянич.

Както е известно, повечето чуждестранни звезди в италианския футбол решиха да напуснат страната след спирането на първенството заради пандемията от коронавирус, която сериозно засегна Италия.

30-годишният Пянич и 29-годишният Дъглас Коста се завръщат, за да могат да се подложат на задължителната 14-дневна карантина и да бъдат на линия за планираното подновяване на тренировките на 4 май. В края на същия месец вероятно ще се играе полуфиналната среща за купата на страната срещу Милан.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

От друга страна аржентинският нападател на Ювентус Гонсало Игуан не желае да се връща в Торино до края на кризата с COVID-19. 32-годишният Игуаин се завърна в родината си на 19 март с полет през Франция и Испания.

Според „Гадзета дело Спорт“, аржентинският национал е притеснен от коронавируса и предпочита да остане в Буенос Айрес до своята майка, който се възстановява от успешно лечение на раково заболяване.

Гонсало Игуаин има договор с Ювентус до 2021 г. и според неговите условия получава по 7,5 милиона евро на сезон. Не е ясно обаче дали ще изпълни контракта си. Интерес към него има от страна на американския Лос Анджелис Галакси. Той обаче желае да играе за Ривър Плейт, за да бъде близо до майка си.

Голямата звезда на „бианконерите“ Кристиано Роналдо също още не се е завърнал. Той напусна Италия още преди прекратяването на първенството, тъй като се прибра на остров Мадейра, след като майка му претърпя инсулт.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!