Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Зрински (Мостар) загуби с 0:2 от Железничар (Сараево) като гост в дербито на третия кръг на босненското първенство. И двете попадения паднаха преди почивката. Както е известно, в четвъртък от 20:00 часа разградчани приемат босненския шампион в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първата възможност за гол беше за гостите, но Тодорович пропусна от чисто положение в 4-ата минута. Три минути по-късно вратарят на Зрински Солдо спаси удар на Кърпич. В 36-ата минута Йович пропусна от 10 метра за Железничар. В следващата си атака домакините наказаха грешките в защитата на тима от Мостар. При контра по дясното крило Веселинович центрира към центъра на наказателното поле, а Кърпич се разписа, след като се оказа непокрит.

Само пет минути по-късно нова грешка на Зрински позволи на Железничар да отнеме топката в половината на гостите, Веселинович се втурна към наказателното поле и беше съборен от Галич извън пеналта, но съдията Гърбич посочи бялата точка. Кърпич удвои за 2:0, въпреки че Солдо уцели в кой ъгъл ще бъде изпратена топката.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

През втората част Железничар беше по-активният гол. Първо Чурюрич не уцели вратата, а в 50-ата минута Благоевич удри напречната греда. Първата чиста възможност за Зрински дойде в 69-ата минута. Йович получи добър пас отдясно и стреля към ъгъла с левия си крак, но Кьосевски с една ръка изби.

До края на мача домакините умело пазеха аванса си в резултата и записаха втора победа от началото на сезона. За Зрински това беше първо поражение от старта на първенството. Тимът от Сараево е трети с шест точки, а със същия актив отборът от Мостар е четвърти. Лидер е Широки брег със 7 точки, а второ място заема ФК Сараево с шест.

„Честитя победата на Железничар. Съперникът използва своите възможности, които очаквано за подобно дерби не бяха много пред двете врати. Аз лично направих грешка за този мач и не дадох почивка на достатъчно играчи преди това. Вместо това шест-седем титуляри играха в Малта през седмицата. Сбърках и в тактиката в началото на мача. Трябваше да започна с трима в халфовата линия. След 15-ата минута оправих постройката. През втората част играхме по-добре, но не създадохме достатъчно възможности за гол“, приза треньорът на Зрински Анте Мишо.

Съставът на Зрински: Солдо, Галич, Баришич (15-Лащро), Йович, Пезер, Тодорович (79-Маркович), Барич (41-Циряк), Яковлевич