Легендарният бразилски футболист Пеле е преместен от интензивното отделение в обикновена болнична стая на частната клиника в Сао Пауло, където беше хоспитализиран в края на август.

"Пациентът е изписан от интензивното отделение поради добро клинично състояние. Отсега нататък той ще продължи да се възстановява в стаята си", се казва в изявление на болницата.

На 30 август Пеле беше приет в частната клиника "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. Тогава 80-годишният бивш нападател каза, че посещението в клиниката е заради рутинен преглед, който е бил отложен заради пандемията на коронавирус. На 6 септември бразилецът претърпя операция по отстраняване на тумор в дебелото черво.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той изигра 92 мача с националния отбор на Бразилия и вкара 77 гола. Пеле е признат за най-добър футболист на 20-и век от Международната футболна федерация (ФИФА). Нападателят играе за бразилския Сантос (1956-1974) и американския Ню Йорк Космос (1975-1977). Пеле е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.