Футболните мачове в една от най-засегнатите страни от COVID-19 Италия ще се доиграят, но при определени условия. Тази новина долетя от Апенините и зарадва любителите на футбола. 

Серия "А" обаче ще се играе само в четири града, които са далеч от област Ломбардия, в която са половината от всички смъртни случаи. Едно от най-силните първенства в света ще се провежда на юг – Флоренция, Рим, Неапол и още един, който за момента не е ясен, твърди „Кориере дело Спорт“. Според плана отборите ще трябва да бъдат под постоянна лагерна обстановка, а мачовете ще се играят при закрити врата, така че предимството на домакините ще бъде практически обезсилено.

Съветникът на Италианския олимпийски комитет и член на Световната здравна организация Валтер Рикарди потвърди, че предложението е „да се играе футбол в централна и южна Италия“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Не на всички места в Италия инфекцията е еднаква. В централна и южна няма такива огнища като на север. Но хората комуникират и пътуват. В някои части това все още не може да се прави. Има области, в които продължава да има над 100 починали на ден.

Диференцирането на областите по ниво на риска е правилно, затова предлагаме да се играе в център-юг, защото няма смисъл да се забраняват дейности там, където няма случаи. Това, което предлагаме е да имаме различни мерки в зависимост от географските райони", добави той.