Виляреал записа втора поредна загуба в Примера дивисион. В мач от 29 кръг „жълтата подводница“ допусна домакинско поражение с 2:3 от Ейбар след обрат.

Роберто Сориано даде аванс на Виляреал в 18-ата минута, когато с глава засече центриране на Марио Гаспар отдясно. Педро Леон изравни от дузпа две минути след началото на второто полувреме.

Кике изведе гостите напред в 54-ата минута след пас на Анаис Арбия. Такаши Инуи вкара третия гол за Ейбар в 77-ата минута, след като отне топката в половината на домакините и напредна до наказателното поле, където стреля неспасяемо.

Минута преди края Роберто Сориано вкара втория си гол в мача, когато топката се озова в краката му, след като няколко човека се разминаха с нея в наказателното поле на гостите. Виляреал обаче нямаше време, за да стигне до изравнителен гол.

Това е втора поредна загуба за „жълтата подводница“, но тимът остава на пето място в класирането. Ейбар прекъсна серията си от две последователни равенства и четири мача без успех, за да събере 44 точки и да излезе на седмо място в класирането.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН