ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Интер Маями загуби с 1:2 от Хюстън Динамо на финала на Ю Ес Оупън Къп на собствения си стадион и пропусна възможността в рамките на около месец да спечели втори трофей. Както е известно, на 20 август „чаплите“ завоюваха Купата на Лигите. За Хюстън Динамо това е втора купа от Ю Ес Оупън Къп след завоюваната през 2018 г. Тимът има и две шампионски титли на МЛС (2006 и 2007 г.).

Още преди финала на Ю Ес Оупън Къп беше ясно, че Интер Маями ще бъде без Жорди Алба заради контузия. Треньорът Тата Мартино обаче отказваше да коментира вероятното участие на Лионел Меси. Пазената тайна беше разкрита един час преди началото, когато аржентинската суперзвезда не слезе от клубния автобус на стадиона и не попадна в листата със съставите на двата отбора. Вместо това Меси и Алба, заедно с техните половинки, изгледаха мача в близост до резервната скамейка на Интер Маями. Специален гост на финала беше френската футболна легенда Зинедин Зидан.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Грифин Дорси откри резултата за Хюстън Динамо в 24-ата минута, а осем минути по-късно Амин Баси удвои с точно изпълнена дузпа. Хосеф Мартинес беше точен за „чаплите“ в първата минута на добавеното време, а от даденото от съдията продължение оставаха още шест. Домакините опитаха да стигнат до изравняване, но ударите на Лео Кампана и Факундо Фариас в никакъв случай не могат да се нарекат опасни за вратаря Андрю Тарбел.

След края на мача Тата Мартино обяви, че Меси със сигурност ще играе до края редовния сезон, след като пропусна четири мача през септември. На Интер Маями остават пет мача до края на редовния сезон на МЛС и само победи във всеки един от тях може да осигури на „чаплите“ вероятност за участие в плейофите при добро стечение на обстоятелствата в срещите на другите замесени отбори в битката в Източната Конференция.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!