Реймон Доменек остава начело на националния отбор на Франция и ще води тима на световното първенство в ЮАР, обяви президентът на футболната федерация на страната Жан-Пиер Ескалет.

По-рано тази седмица членът на Изпълкома на федерацията Ги Шамбили призова Доменек да напусне. Ескалет подчерта, че всички членове на Изпълкома са били помолени да коментират евентуалното освобождаване на Доменек, но само Шамбили е бил за подобна стъпка.

Доменек бе критикуван след слабите резултати на тима в квалификациите за Мондиал 2010. Франция се класира за световното първенство след спорна победа с 2:1 общ резултат над Ейре, след като на мача в Париж (1:1) Тиери Анри си помогна с ръка преди да асистира на Уилям Галас.

Доменек пое “петлите” през 2004 г. и две години по-късно изведе тима до финал на световното първенство, но през миналата година отборът отпадна след груповата фаза на Евро 2008.

В същото време стана ясна и програмата на Франция до участието на тима на Мондиал 2010. “Петлите” ще бъдат на лагер в Тунис, след като преди това на 25 май посрещнат Коста Рика на “Стад дьо Франс”. След това играчите пътуват за град Сус, а на 30 май играят с Тунис в Радес.

Французите ще посетят задграничната си територия остров Реюнион в Индийския океан, където в началото на юни играят с Китай. “Петлите” започват участието си на Мондиал 2010 срещу Уругвай на 11 юни./БЛИЦ