Бившият френски селекционер Реймон Доменек търси 2,9 милиона евро неустойка от футболната федерация на страната заради несправевливо освобождаване от длъжността. Доменек бе уволнен след слабото представяне на “петлите” на Мондиал 2010.
 
Френската федерация се позова на сериозна грешка при отстраняването 58-годишният специалист от длъжността му в националния отбор.
 
Шефовете на местния футбол обвиниха Доменек, че е успял да се справи с играчите на тима, което доведе до отстраняването на Никола Анелка от отбора и последвалата стачка на футболистите по време на тренировка.
 
Специалистът бе обвинен, че не е подал ръка на бразилския си колега Карлос Алберто Парейра, който бе начело на ЮАР по време на световното първенство, при загубата на “петлите” с 1:2 от “Бафана Бафана” в мач от груповата фаза на Мондиал 2010.
 
Според френското законодателство, уволнение заради сериозна грешна на човек, не му дава право на обезщетение. Той може да обжалва причините за отстраняването си пред Трудовия трибунал.
 
Адвокатът на Доменек Жан-Ив Конесон днес призна пред в. “Екип”, че е завел дело в Трудовия трибунал в Париж от името на своя клиент, който търси компенсация в размер на 2,9 милиона евро./БЛИЦ