Санкт Паули победи Дуисбург с 2:1 в последна среща от петия кръг на Втора Бундеслига. Като титуляр за гостите започна българският нападател Валери Домовчийски. Юношата на „Левски” остана на терена почти до самия край, след като бе заменен в 87-ата минута от китаеца Жиай Шао.

Домакините от Хамбург откриха резултата след гол на Кевин Шиндлер в 33-ата минута за 1:0. Само пет минути по-късно босненският бранител на „зебрите” Бранимир Баич изравни за 1:1. След почивката домакините установиха натиск, а Василис Пляцикас си изпроси два жълти картона в рамките на 18 минути и в 70-ата остави Дуисбург да брани хикса с човек по-малко. Хърватският наставник на гостите Милан Шашич реши да извърши тактически смени в края за убиване на темпото с цел тимът му да си тръгне с точка от Хамбург. Една от смените бе именно на Домовчийски, на чието място в игра се появи китаецът Жиай Шао. Все пак в добавеното време на мача Санкт Паули стигна до победата след гол на Фин Бартелс.

С успеха си Санкт Паули се изкачи начело във временното класиране с актив от 13 точки, докато Дуисбург остана на 16-о място без победа и само 2 пункта.

Санкт Паули – Дуисбург 2:1
1:0 Кевин Шиндлер (33), 1:1 Бранимир Баич (38), 2:1 Фин Бартелс (90+2)