Българският национал Валери Домовчийски и съотборниците му в Херта са били изпаднали в ужас от поведението на феновете след загубата с 1:2 от Нюрнберг в събота. Привържениците на клуба нахлуха на терена с метални пръти, изпочупиха резервната скамейка и дори опитаха да нахлуят в съблекалнята.

Бързата намеса на полицията върна разбеснелите се ултраси по трибуните, но въпреки това страстите не са уталожили. Феновете останали около стадиона в германската столица в опит да потърсят сметка от играчите на тима за слабото им представяне, което ще доведе до изпадането на тима за първи път от 1998 г.

Според германските медии привържениците заградили официалния вход и часове наред пречили на автобуса с играчите на „Старата дама” да напусне „Олимпиящадион”. Клубното превозно средство успяло да напусне стадиона късно вечерта, след като били докарани допълнителни полицейски части, които направили широк коридор, по който да бъде изведен автобуса. Около него имало кортеж от полицейски коли и мотори.

Поведението на феновете ужасило всички футболисти на Херта и хората от щаба на клуба. Треньорът на тима Фридхелм Функел, който е пред уволнение, нарече привържениците на берлинчани за психично болни, които трябва да се лекуват в специализирани клиники.

Мениджърът на клуба Михаел Преец заяви, че за 14 години престой в Херта за първи път се сблъсква с подобно отношение от страна на феновете. Говорителят на „Старата дама” Герд Граус успокои обществеността, че в отбора няма пострадали от атаката на ултрасите. От полицията изнесоха доклад, според който вследствие на инцидента са арестувани 30 души./БЛИЦ