Българският нападател Валери Домовчийски игра 16 минути за Дуисбург при победата с 2:1 над Бохум в мач от 26 кръг на Втора бундеслига. Това е първият успех на “зебрите” от 7 мача насам, като за последно “синьо-белите” спечелиха двубой от първенсвото на 9 декември (3:1 срещу Карлсруе).
 
Домовчийски се появи на терена в 74-ата минута на мястото на Андре Хофман. Бохум откри в 19-ата минута чрез Такаши Инуи, но шест минути по-късно Николоз Гелашвили си вкара автогол и изравни резултата. Морис Ексшлагер вкара победното попадение за Дуисбург в 78-ата минута. Въпреки успеха “зебрите” останаха на 15-о място с 24 точки.
 
Полубългаринът Едисон Йорданов започна като титуляр за Ханза (Росток) при равенството 2:2 като гост на Карлсруе. Йорданов, чийто баща е българин, получи жълт картон точно преди почивката. Той остана в игра до 57-ата минута, когато отстъпи мястото си на Фреди Борг.
 
Ханза откри резултата в 36-ата минута след автогол на Тимо Щафелд, а Александър Яшвили изравни в добавеното време на първата част. Борг върна аванса на гостите в 61-ата минута, но Яшвили отново изравни. Той бе точен от дузпа в 79-ата минута. Въпреки равенството двата тима останаха при изпадащите. Ханза е на последното 18-о място със 17 точки, а Карлсруе е една позиция по-напред с 3 точки повече.