Българският нападател Валери Домовчийски изигра 81 минути за Херта (Берлин) при победата с 2:0 над Пфулендорф в мач от първия кръг за купата на Германия. Българинът, който започна като титуляр в халфовата линия на столичния клуб, отличи се с няколко добри удара, които обаче не намериха очертанията на вратата. Головете отбелязаха Адриан Рамос и Роб Френд.

Другите фаворити от днешните ранни мачове в надпреварата продължиха без проблеми. Най-убедителна победа записа Байер (Леверкузен), за който в групата на беше звездата Михаел Балак. “Аспирините” разгромиха слабака Пирмазенс с 11:1. С хеттрик се отличи Патрик Хелмес, а два гола добави Щефан Кислинг. Останалите попадения бяха дело на Ренато Аугусто, Сидни Сам (2), Артуро Видал и Ерен Дердюк (2).

Борусия (Дортмунд) се наложи с 3:0 над третодивизионния Вакер (Бургхаузен), а българският национал Димитър Рангелов не влезе в игра. Попаденията за "жълто-черните" отбелязаха Лукас Бариос и Невен Суботич през първата част, а малко след почивката точен беше Кевин Гроскройтц.

Щутгарт се измъчи с Бабелсберг, който поведе с 1:0. Швабите стигнаха до пълен обрат и се наложиха с 2:1 след два гола на Какау./БЛИЦ