Българският национал Валери Домовчийски се превърна в герой за Херта, след като с победен гол в продълженията спаси берлинчани от истински резил в първия кръг на турнира за купата на Германия. Херта победи с 3:1 четвъртодивизионния Пройсен Мюнстер, но редовното време завърши при 1:1 и се стигна до продължения, в които отборът от Бундеслигата стигна до два гола, първият, от които дело именно на Домо. Бившият играч на Левски както обикновено остана на резервната скамейка за сметка на Артур Вихнярек и Рафаел.

Двубоят започна нормално за тима от Берлин и гостите откриха резултата още в 23-ата минута чрез Рафаел. В 53-ата минута Марк Лоренц изравни при една от малкото атаки на Пройсен в мача.

Старши треньорът на Херта Люсиен Фавр опита да промени развитието на мача като включи в игра Пейчинович и Сисеро. Домовчийски влезе в игра на мястото на Пишчек в 81-ата минута. В 93-ата минута българинът получи и жълт картон, след като при борба за топката удари вратаря в главата.

В продълженията гостите дори не стигаха толкова често до противниковата врата и по всичко изглеждаше, че победителят ще бъде решен след изпълнение на дузпи.

2 минути преди края на второто продължение Домовчийски донесе скъпоценния успех за Херта. След центриране Гойко Качар продължи топката към българина, който останал сам срещу Буххолц този път не сбърка и вкара за 2:1. Този гол съкруши домакините и само 2 минути след това при контраатака Рафаел оформи крайното 3:1.

Друг български национал, Станислав Ангелов игра цял мач за своя Енерги Котбус, който се справи с 3:1 срещу Магдебург./БЛИЦ 

Всички резултати от Купата на Германия:
Динамо Дрезден – Нюрнберг 0:3
Елферсберг – Фрайбург 0:2
Емден – Кьолн 0:3
ФСФ Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 1:2
Падерборн – Мюнхен 1860 0:1
Зоненхоф – Щутгарт 1:4
Унтерхахинг – Арминия Билефелд 0:3
Вайден – Борусия Дортмунд 1:3
Бургхаузен – Ален 1:2 (след дузпи)
Германия Виндек – Шалке 0:4
Магдебург – Енерги Котбус 1:3
Пройсен Мюнстер – Херта 1:3 (след продължения)
ТБ Берлин – Карлсруе 0:2
От петък:
Брауншвайг – Кайзерслаутерн 0:1
Инголщад – Аусбург 1:2
Оснабрюк – Ханза Рощок 2:1
Любек – Майнц 2:1
Вехен – Волфсбург 1:4
Бабелсберг – Байер Леверкузен 0:1