Българският национал Валери Домовчийски е сред трансферните цели на португалския гранд Спортинг (Лисабон), твърди “Диарио де Нотисиаш”.

През този сезон Домо се изяви в 16 мача за Херта в първенството и не отбеляза нито един гол. В Лига Европа българинът записа 5 мача, като при победата с 3:2 над Хееренвеен се отчете с два гола и асистенция.

Освен това през този шампионат Валери записа две попадения за купата на Германия и един гол за втория тим на берлинчани в Регионаллига Север. През този шампионат Херта се представи посредствено и след 12 години в Бундеслигата изпадна във втора дивизия.

Заедно с Домовчийски в списъка с трансферните цели са още 20-ина играчи на различни постове. Според изданието от Спортинг (Лисабон) готвят тотална промяна на тима си.

Любопитното е, че “лъвовете” от Лисабон не за първи път проявяват интерес към Валери Домовчийски. Те имаха желание да привлекат нападателя и през лятото на 2007 г., но тогава от Левски поискаха прекалено висока трансферна сума и това провали трансфера./БЛИЦ