Немският вестник “Берлинер Курир” постави българския нападател Валери Домовчийски под номер 3 в класация на играчите, които с изявите си през настоящия сезон са допринесли най-много за добрите резултатите на втородивизионния Херта (Берлин).

“Старата дама” от Берлин почти сигурно ще се завърне в Бундеслигата от следващия сезон и това даде повод на изданието да направи класация за най-заслужилите играчи на отбора.

"И така идваме до номер три, където ни чака истинска изненада. Там е българинът Валери Домовчийски, който в началото на сезона с петте си гола е взел за Херта седем точки", пише вестникът.

Домовчийски беше неизменен титуляр за берлинчани в първите 12 кръга от шампионата, в които се представи много силно. През втория полусезон обаче българинът записа само пет мача, в които е влизал като резерва.

Първото място отива печели младока Пиер Ласога, който с 12 гола този сезон е донесъл на Херта 16 точки, а втори е нападателят Адриан Рамос, който има 13 гола и с тях е донесъл на отбора 11,5 точки. /БЛИЦ