Легендарният нападател на САЩ и голмайстор на ЛА Галакси - Лендън Донован, трудно приема решението на селекционера Юрген Клинсман да не го повика за Световното това лято.

"Основавайки се на представянето ми по време на подготовката, на формата ми, на работата ми, на начина по който тренирах и играх, заслужавах да бъда номиниран за Бразилия. Не само че името ми трябваше да фигурира в списъка от 23-а, но заслужавах да бъда сред титулярите. Ето защо цялата тази ситуация е разочароваща за мен", коментира Донован.

Той изрази готовност да откликне на повиквателна в случай, че някой се контузи. "На никого не пожелавам да се разболее или да се контузи. Надявам се всички момчета да бъдат здрави", каза още нападателят. Донован призна, че не е съгласен с оценката на Клинсман.

"Треньорският щаб чувства, че играчите, които определихме, се намират в по-добра форма и във важни ситуации реагират по-добре от Лендън", заяви германският спец в петък.

"Не съм съгласен с оценката му. Мисля, че бях наравно добър с останалите по време на кампа. Затова и не мога да приема казаното. Мисля, че всички ме познавате много добре и когато става дума за самооценка, винаги съм бил честен. Ако кажа, че не съм се представил добре, значи не съм се представил добре. Ако кажа, че съм играл чудесно, значи това е било така. Затова твърдя, че по време на кампа тренирах и играх много добре.

Според мен дори бях един от най-добрите и точно поради това съм малко афектиран. Мога да живея с това решение, за мен не е проблем. Но не това е важното в случая", обясни Донован.