Легендата на сокъра в САЩ Лендън Донован не се вижда като титуляр на предстоящото световно първенство в Бразилия. Шампионатът стартира на 12 юни.  За нападателя на ЛА Галакси това ще бъде четвърти шампион на планетата. И ако в предходните три той винаги е бил сред стартовите 11, то сега Донован не е убеден, че това отново ще се случи.

"Мисля, че се намирам към края на кариерата си. В националния отбор тря започна с Боб Брадли преди години в турнира Голд къп, където е много трудно да бъдеш не само титуляр, но и част от отбора винаги. Много е трудно за един спортист да преглътне нещата такива, каквито са. Защото ние всички се мислим за непобедими, за велики и егото ни е в пъти повече.

Борбата с този процес не е изпитание, а повече интересно предизвикателство. Всеки трябва да се пребори с него. Налага се да го осъзнаеш. Мисля за мотото на селекционера Юрген Клинсман - трябва да бъдеш добър винаги и да се доказваш всеки ден. Кредитът на доверие, който му бе отпуснат, му се отплати. Но за по-старите играчи този процес е много труден", коментира 32-годишният Донован.

Нападателят, който е продукт на академия IMG и подписва първи договор с германския Леверкузен, играе за САЩ от 2000 година. Лендън Донован освен това е втори по брой мачове за янките - 156, само на осем зад Коби Джоунс. Игралият още в Сан Хосе Ърткуейкс и Евертън е лидер при голмайсторите с 57 попадения.