Камерунският вратар Андре Онана минава медицински прегледи в Интер, обяви „Скай Спорт Италия“. При добри резултати от тестовете 25-годишният вратар на Аякс ще подпише с италианския шампион.

Онана има действащ договор с нидерландския гранд до лятото на 2022 г. През февруари 2011 г. камеунецът даде положителен резултат за забраненото вещество „Фуросемид“ и беше лишен от състезателни права за 12 месеца.

Впоследствие Спортният арбитражен съд в Лозана намали на девет месеца първоначалното наказание, наложено от УЕФА. Именно поради този факт Онана взе участие само в един мач на Аякс през настоящия сезон – победата с 2:1 над Бешикташ като гост в групите на Шампионската лига.

Преди да получи наказанието си, Андре Онана беше неизменен титуляр на вратата на Аякс и привлече вниманието на много от европейските грандове. Стражът започва с футбола в камерунската школа на Самуел Ето`о, а през 2010 г. преминава в академията на Барселона. Пет години по-късно се мести в прословутата фабрика за футболни таланти на Аякс. Дебютът му в Ередивизи е на 20 август 2016 г. при домакинската загуба с 1:2 от Вилем II.