Английският вицешампион Манчестър Юнайтед и останалите заинтересовани тимове към японския национал Шинджи Кагава ще трябва дълбоко да се бръкнат, ако искат да си осигурят услугите му.

От ръководството на Борусия (Дортмунд) изразиха увереност, че ще продадат 23-годишния халф за не по-малко от 20 милиона евро.

Както е известно Кагава отказа предложение за продължаване на изтичащия му след година договор с вестфалци и миналата седмица дори проведе преговори с Манчестър Юнайтед.

„Напълно ясно е, какви възможности има Шинджи, колко млад е и каква стойност има за отбора. Сещам се за трансфера на Мануел Нойер и това, което Байерн плати за него. Той също имаше договор за още една година”, заяви босът на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке пред „Шпорт Билд”.

Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер премина миналото лято от Шалке 04 в Байерн за 22 милиона евро, въпреки че оставаше още една година до края на договора му с "кралскосините" от Гелзенкирхен. Положението на Кагава с Дортмунд в момента е идентично.