ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Борусия Дортмунд срази Милан с 3:1 на „Джузепе Меаца“ в мач от петия кръг на определяната като "желязна" група F и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Още в шестата минута домакините получиха дузпа, след като Самуел Чуквуезе шутира от границата на наказателното поле, а Нико Шлотербек отби топката с ръка. Зад топката застана Оливие Жиру, който прати топката в долния десен ъгъл, а вратарят Грегор Кобел спаси. Три минути по-късно Джейми Байно-Гитенс от гостите навлезе в наказателното поле и бе препънат от Давиде Калабрия. С изпълнението на дузпата се нагърби Марко Ройс, който за разлика от Жиру се разписа с удар в десния ъгъл за 0:1.

След гола на германците последваха пропуски на Байно-Гитенс и Кристиан Пулишич, за да се стигне до 38-ата минута, в която Калабрия пусна към Чуквуезе, който направи изумителен индивидуален пробив по дясното крило и изравни за 1:1, след като прекара топката между краката на Нико Шлотербек и не остави шансове на Кобел.

В добавеното време на първата част Кристиан Пулишич проби отляво и центрира към Давиде Калабрия, който от близка дистанция нанесе удар с глава, но покрай вратата на гостите.

След почивката в 49-ата минута Калабрия центрира отдясно, а Оливие Жиру продължи към Пулишич, който пробва акробатично изпълнение със странична ножица, но Юлиан Риерсон блокира удара и изчисти в корнер, от който не последва опасност за вратата на Грегор Кобел.

В 59-ата минута Никлас Фюлкруг намери Марсел Забитцер на границата на наказателното поле, той без да се замисли продължи към Джейми Байно-Гитенс, който с едно докосване стреля към долния десен ъгъл и преодоля Майк Менян за 1:2. Десет минути по-късно Марко Ройс елегантно намери Карим Адейеми, който елиминира Ясин Адли и нанесе удар от границата на наказателното поле. Майк Менян не се намеси убедително и въпреки това изби, но топката бе преминала голлинията с целия си обем за 1:3.

До края на мача пропуски направиха Кристиан Пулишич от домакините и Никлас Фюлкруг, а в 86-ата минута който пробва центриране към Лука Йович, което се превърна в удар към вратата на Грегор Кобел, но швейцарецът внимаваше и успя да избие в корнер, а от него не последва нищо интересно.

Две минути по-късно Борусия можеше да реализира четвърто попадение на "Сан Сиро", след като Лука Йович се извиси най-високо в наказателното поле на вестфалци и нанесе удар с глава, но го сполетя малшансът да уцели левия страничен стълб на вратата. Две минути по-късно Карим Адейеми направи страхотен пробив отляво и пусна пас към Никлас Фюлкруг, който стреля мощно от средна дистанция, но бе спрян от напречната греда.

След успеха вестфалци събраха 10 точки в актива си на върха и се класираха за фазата на елиминациите, а "росонерите“ са на дъното с 5 точки и продължаването им напред е под сериозна въпросителна. В последния кръг Милан гостува на Нюкасъл, а Борусия приема ПСЖ в Дортмунд на 13 декември от 22:00 часа.

Група F
22:00 часа ПСЖ – Нюкасъл 1:1

0:1 Александер Исак (24), 1:1 Килиан Мбапе (90+8-дузпа)

22:00 часа Милан – Борусия Дортмунд 1:3
0:1 Марко Ройс (10-дузпа), 1:1 Самуел Чуквуезе (37), 1:2 Джейми Байно-Гитенс (59), 1:3 Карим Адейеми (69)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!