Босът на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке заяви, че никога не се е съмнявал в старши треньора Юрген Клоп и никога не би го уволнил. 46-годишният специалист има договор с „жълто-черните” до лятото на 2016 година. Той е начело на тима от 2008 година и вече спечели два пъти шампионската титла (2011, 2012) и веднъж купата на страната (2012), а през миналия сезон изведе вестфалци до финала в Шампионската лига, загубен с 1:2 от Байерн.

„Никога не бих освободил Юрген Клоп. Никога. През 2016 година Юрген ще навърши 8 години при нас, а това е много дълго. Той ни най-малко не си е помислял да напуска. От това е ясно, че ние винаги ще бъдем заинтересовани да продължим да работим с него”, сподели Вацке пред „Кикер”.

Още през април босът на вестафалци възхвали Клоп с думите: „Той е един от най-добрите треньори на тази планета”.

Вацке не се страхува и от възможността Клоп да наследи Йоахим Льов като селекционер на Бундестима след Мондиал 2014. „Това, че Юрген не е на разположение за национален селекционер през 2014 година, е напълно ясно. Независимо какво ще се случи в Бразилия. Това е уговорено. Мисля, че на 40 години за него не е тема да бъде селекционер. Той има твърде много енергия, за да бъде щастлив да не прави нищо четири седмици и да гледа от време по някой мач. Вярвам, че той се нуждае от ежедневните предизвикателства на Шампионската лига и Бундеслигата”, завърши босът.