Борусия (Дортмунд) загуби първия си мач под ръководството на Люсиен Фавър. След успехите над Манчестър Сити и Ливърпул, сега „жълто-черните“ отстъпиха на Бенфика с 5:6 след дузпи (2:2 в редовното време). Мачът от Интернешънъл Чемпиънс Къп се игра в Питсбърг.

Заради отсъствието на централен нападател Фавър пусна Максимилиан Филип на върха атаката и 24-годишното крило се отличи с два гола. Той откри резултата в 20-ата минута след асистенция на Якоб Бруун Ларсен, а две минути по-късно удвои след пас на Марио Гьотце.

На почивката треньорът на Борусия (Дортмунд) промени почти целия си състав и Бенфика успя да изравни през втората част. Андре Алмейра намали на 1:2 в 51-ата минута, а в 69-ата Алфа Семедо вкара за 2:2.

Серхио Гомес и Александър Исак пропуснаха при дузпите за „жълто-черните“, а Андреас Самарис не успя от бялата точка за Бенфика. Победната дузпа за „орлите“ от Лисабон беше реализирана от Едуардо Салвио.

С този мач Борусия (Дортмунд) приключи участието си на Интернешънъл Чемпиънс Къп. На Бенфика предстоят още два мача от турнира. На 28 юли тимът на Руи Витория играе с Ювентус в Ню Джърси, а на 1 август срещу Лион в Алгарве.