Финалистът от Шампионската лига Борусия (Дортмунд) допусна сериозен гаф с новия си зимен фен каталог, в който е поместена снимка с хореография на привържениците на Байерн. Каталогът е изцяло издържан в жълто и черно – обичайните цветове на вестфалци. Това обаче са и цветовете на град Мюнхен – столицата на Бавария.

За да поздравят „най-страхотния град” на света, феновете на Байерн направиха хореография в черно и жълто по време на мача за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) през февруари. В този случай привържениците на баварците открадват за кратко цветовете на Дортмунд и изписват цитат „цветовете на най-страхотния град”, а малко по-късно сменят жълто-черната оцветка с изцяло червено-бяла и с цитат: „Цветовете на най-страхотния отбор”.

Отговорниците за съставянето на зимния фен каталог на Дортмунд обаче явно не са забелязали, че използват снимката с фенове на Байерн, което породи редица коментари и шеги на привърженици в социалните мрежи и интернет портали.

Снимката с хореографията на феновете на Байерн изглежда все едно това са привърженици на Дортмунд, а под нея в каталога е написано: „Южна трибуна има също и в света на феновете.

„Молим за извинение нашите фенове”, реагираха бързо с извинение от ръководството на вестфалци.