Борусия Дортмунд сложи край на серията си от три поредни равенства и постигна ценна домакинска победа с 1:0 над лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. Гостите пък спряха своята серия от четири поредни победи. 

Дербито предложи множество добри атаки и много запомнящи се моменти. И пред двете врати имаше редица ситуации, като през първата част вратарят на Дортмунд се открои с три отлични спасявания. На почивката обаче двата тима се оттеглиха без да си отбележат гол.

Втората част започна с ранен домакински натиск, който даде резултат. В 58-ата минута капитанът Марко Ройс получи чудесна асистенция от Азар и на скорост съумя да чукне топката покрай вратаря – 1:0.

Домакините направиха принудителна вратарска смяна, а влезлият като резерва Фиц спаси трите точки в последните минути, след като по страхотен начин отрази удар на Аласан Плеа.

Резултатът още повече завърза ситуацията в Бундеслигата. Мьонхенгладбах все още е начело с 16 точки, колкото има и Волфсбург. Байерн и Дортмунд са с по 15. Любопитното е, че отборите от първо до девето място на практика са вместени само в рамките на 2 точки. 

 

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ