Една от звездите на Байер (Леверкузен) Гонсало Кастро може да премине в конкурента от Бундеслигата Борусия (Дортмунд), съобщава „Билд”.

Бъдещият наставник на вестфалци Томас Тухел, който ще наследи напускащия Юрген Клоп след края на сезона, е убедил шефовете на Борусия да платят клаузата в договора на 27-годишния халф и 1 милиона евро по-висока годишна заплата.

Самият Гонсало Кастро не иска да напуска „аспирините", с които има договор до лятото на 2016 година с опция за продължаване с още един сезон.

"Чувствам се много добре в Леверкузен. Мога да остана тук още една година, а след това, когато договорът ми изтича, да преговарям за неговото продължаване. Оферта от Дортмунд лично аз не съм получавал, такава има в офиса на Леверкузен”, потвърди Кастро за получената в клуба оферта.

„Финансовата страна на нещата не ме вълнува толкова много. Спечелил съм достатъчно в Леверкузен, за да не се притеснявам за живота си. Ако исках да печеля пари, щях да отида в Русия, откъдето имам оферта за 4 милиона евро заплата годишно", допълва халфът, който има 5 мача за националния тим на Германия.