Борусия (Дортмунд) разби у дома Копенхаген с 3:0 и започна мощно в група "G" на Шампионската лига. Успехът за „жълто-черните“ дойде след голове на Марко Ройс (35), Рафаел Герейро (42) и Джуд Белингам (83).

Срещата на „Сигнал Идуна Парк“ премина под диктовката на вестфалци, които в началото така и не успяваха да създадат чисти положения. В 35-ата минута обаче Никлас Зюле напредна дълбоко в половината на гостите и подаде към Юлиан Бранд. Последният промуши топката между двама играчи в бяло, намирайки Марко Ройс на границата на наказателното поле. Капитанът на вестфалци финтира елегантно Денис Вавро, нахлувайки в наказателното поле, където прати топката в мрежата на Матю Райън за 1:0.

Седем минути по-късно Рафаел Герейро тръгна на пробив през центъра, направи двойно подаване с Джовани Рейна и с удар по земя удвои аванса на домакините.

След почивката вестфалци продължиха да доминират, но едва в края на мача реализираха трето попадение. В 81-ата минута влезлият като резерва Юсуфа Мукоко получи топката от Ройс и стреля, но топката мина покрай вратата. Две минути след това Копенхаген сгреши при изнасянето на топката и тя стигна до Юсуфа Мукоко, който пусна към дясното крило, където Джовани Рейна бе свободен и изведе Джуд Белингам, а той я прати за трети път в мрежата на датчаните.

В края гостите се хвърлиха в атаки в търсене на почетно попадение и в 89-ата минута Расмус Фалк прати топката в мрежата на Дортмунд, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР бе отсъдена засада.

Другият мач от тази група е между Севиля и Манчестър Сити в Испания.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!