Новакът в Серия А Комо осъществи силен трансфер с привличането на дългогодишния футболист на Барселона Сержи Роберто, обявиха от италианския клуб. 32-годишният поливалентен играч подписа за 2 години с отбора, чийто треньор е бившият му съотборник в Барселона Франсеск Фабрегас.

Роберто премина в Комо като свободен агент, след като договорът му изтече. За Барселона той изигра общо 479 мача във всички турнири и спечели куп отличия с екипа на каталунците.

„Виждам това като ново предизвикателство в моята кариера, наистина вярвам в проекта, срещнах се със собствениците и те са много развълнувани от това, мисля, че правят правилните неща и аз щастлив съм да бъда част от него. Когато Сеск се свърза с мен за първи път, той ми обясни амбициите на клуба, който идва от по-долните дивизии чак до Серия А след пет години, както и амбицията си като треньор. Така че за мен е вълнуващо да дойда и да бъда част от растежа на клуба. Мисля, че мога да помогна за постигането на целите на клуба с упорит труд и очаквам с нетърпение да започна“, каза Роберто след трансфера си в Комо.

Самият Фабрегас пък коментира трансфера така: „Сержи е играл през цялата си кариера досега в един от най-добрите клубове в света. Той е универсален играч и може да се адаптира към много различни позиции, в средата, като краен защитник, със своите прецизни подавания и сила той е определението за box to box футболист. Опитът му ще бъде от решаващо значение за предстоящия сезон“.