Футболистът на Шалке Юлиан Дракслер заяви, че германците имат сили да изненадат Реал (Мадрид) в 1/8-финалния сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. Първият мач е утре от 21:45 часа на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен.

"Имаме сили да ги изненадаме. Никой няма да очаква да ги бием в Мадрид, за това сега ще се борим до край. Надявам се, че ще постигнем резултат, който ще ни даде шанс за реванша. През миналата година Борусия (Дортмунд) го направи, а ние го сторихме преди 3 сезона срещу Интер", заяви германският национал.

Той добави, че според него Кристиано Роналдо е най-добрият футболисти в света. "Впечатлен съм от играта му. Изпъква дори сред състезателите от най-висока световна класа, каквито са съотборниците му в Реал. Харесва ми неговата амбиция, неговият хъс".

Дракслер разкри, че се е чул с легендата на Реал и бивш футболист на Шалке Раул. "С него сме приятели, но не си пожелаваме всяка вечер лека нощ. Но при такива случаи се чуваме по телефона. Двете години тук му харесаха много, но беше по-дълго време в Реал и сигурно ще е за тях", смята Дракслер.