Ливърпул достигна до ценна победа с 3:2 като гост на Нюкасъл благодарение на късен гол на Дивок Ориги. Влезлият като резерва нападател се разписа в заключителните минути за успеха, а преди това за тима на Клоп бяха Върджил ван Дайк и Мохамед Салах. За нещастие на "червените" обаче египтянинът се контузи и напусна терена със сълзи на очи. Атсу и Соломон Рондон бяха точни за "свраките".

Футболистите на Юрген Клоп първи стигнаха до гол след като започнаха много активно. Отбеляза го защитникът Върджил ван Дайк в 13-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер.

Домакините не се предадоха и изравниха чрез Кристиан Атсу в 20-ата минута, който довкара изчистена от голлинията топка.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Резултатът се запази така само 8 минути.  Мохамед Салах отново изведе "мърсисайдци" напред, след като засече центриране на Александър-Арнолд  отдясно.

В 54-ата минута домакините отново стигнаха до равенството, като автор на попадението стана Соломон Рондон.

В 73-ата минута дойде лошата новина за Юрген Клоп. Мохамед Салах бе заменен принудително и напусна терена на носилка и със сълзи на очи. Влезлият на негово място Дивок Ориги обаче донесе ценните три точки за Ливърпул, с които тима остана в борбата за титлата. Той засече с глава центриране на Шакири и прати кълбото в мрежата.

Ливърпул събра 94 точки и е с 2 пред Манчестър Сити на върха в класирането. "гражданите" обаче са с мач по-малко и в понеделник приемат Лестър.

 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019