Хъл Сити се се класира на полуфинал за Купата на лигата. "Тигрите" победиха Нюкасъл с 3:1 след дузпи (0:0 в редовното време, 1:1 след продължения). По този начин домакините не позволиха на мениджъра на съперника Рафаел Бенитес да се изправи срещу любимия си Ливърпул, който също стигна полуфиналите след 2:0 над Лийдс.

Всичко по-интересно в мача се случи в края. Секунди преди изтичането на редовното време Диумерси Мбокани удари бранителя на гостите Джамал Ласелс с глава и бе изгонен с директен червен картон. В продълженията се започни шут в гредата на Ашраф Лазаар от "свраките", които все пак поведоха с гол на Мо Диаме в 98-ата минута. Още след центъра „тигрите” изравниха след попадение на Робърт Снодграс след добавка – 1:1.

В лотарията на дузпите по-здрави излязоха нервите на домакините. Вратарят им Елдин Якупович спаси още първото изпълнение на Джонджо Шелви, а Снодграс даде аванс - 1:0. Дуайт Гейл нацели напречната греда, капитанът на домакините Майкъл Доусън беше безпощаден – 2:0. Кристиян Ацу намали за Нюкасъл, Том Хъдълстоун реализира през ръцете на вратаря за 3:1. После Якупович хвана втора дузпа, този път на Йоан Гуфран и донесе триумфа на Хъл Сити.