Реал Мадрид постигна трудна победа с 2:0 над Реал Сосиедад като гост в мач от петия кръг на Ла Лига. За „кралете“ се разписаха Винисиус и Килиан Мбапе от дузпи, а „чури-урдин“ уцелиха цели три греди. „Лос бланкос“ са втори с 11 точки, на 1 зад Барселона, а баските са 16-и с 4.

В 18-ата минута Килиан Мбапе получи подаване в наказателното поле, спря си топката и нанесе добър удар, но Алекс Ремиро съумя да се справи и спаси.

Седем минути след това пред Реал Сосиедад се откри много чиста възможност за гол, след като Лука Сучич получи топката на границата на наказателното поле и нанесе опасен удар, който срещна десния страничен стълб.

В 25-ата минута се стигна до поредния голям проблем за Реал Мадрид, свързан с контузия. Браим Диас получи травма и на негово място Карло Анчелоти пусна в игра Родриго.

В 29-ата минута Антонио Рюдигер се извиси най-високо в наказателното поле на „чури-урдин“ и с глава засече центриране от свободен удар, но ударът му към десния ъгъл бе спасен по брилянтен начин от Алекс Ремиро.

В 36-ата минута гредата отново помогна на Реал Мадрид. Шералдо Бекер получи топката на перфектна позиция и шутира мощно, но разтресе напречната греда на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Второто полувреме започна по начина, по който се развиха две ситуации от първото – с греда за Реал Сосиедад. Умар Садик елегантно намери Лука Сучич, който плъзна топката покрай Куртоа, но уцели десния страничен стълб.

В 52-рата минута Лука Модрич центрира добре от корнер и качи топката на главата на Едер Милитао, който нанесе нелош удар, но Ремиро успя да улови.

В 58-ата минута Реал Мадрид получи дузпа, след като Дани Карвахал върна топката към Арда Гюлер, който нанесе тежък удар, а Серхио Гомес го блокира с ръка. С изпълнението се нагърби Винисиус, който стреля в долния десен ъгъл, Ремиро хвана посоката, но не и топката - 0:1.

В 69-ата минута пред Сосиедад се откри нова добра възможност. Игор Субелдия свали с глава центриране от свободен удар за дебютанта Найеф Агерд, който нанесе удар точно под гредата, но Куртоа изби. Малко след това Агерд пак стреля, но този път неточно.

В 74-ата минута се стигна до втора дузпа за Реал Мадрид, след като Йон Арамбуру настъпи Винисиус в наказателното поле. Този път зад топката застана Килиан Мбапе, който в 75-ата минута покачи на 2:0 за „кралете“ с шут в десния ъгъл на Ремиро, който този път не хвана посоката.

До края на срещата и двата отбора организираха няколко добри атаки, но така и не се стигна до чисти голови ситуации пред някоя от двете врати и в крайна сметка Реал Мадрид спечели гостуването си на „Реале Арена“ с 2:0.