Истинска драма се разигра в така важния за АЕЛ Лимасол и Ивайло Петев мач срещу АПОЕЛ Никозия по пътя на отбора към шампионската титла на Кипър. Срещата бе прекратена в 52-ата минута при резултат 0:0 заради хвърлена бомбичка по скамейката на гостите. В резултат на това централният защитник Кака пострада и се наложи да бъде откаран в болница.

Малко преди това главният съдия също се принуди да спре срещата, тъй като хвърчаха предмети от трибуната със запалянковци на АПОЕЛ. Димитрис Масиас очевидно нямаше желание да предприема крайни мерки, но след като за 45 минути промяна в ситуацията нямаше, той реши да сложи край на двубоя. Дисциплинарната комисия към Кипърския футболен съюз ще трябва да реши съдбата на този мач на среща, чиято дата тепърва ще бъде определена.

АЕЛ се намира в много трудно положение, защото при служебна победа за АПОЕЛ ще загуби първото си място. В момента тимът на Ивайло Петев е лидер с 81 т., докато АПОЕЛ е със 78.

Преди началото на дербито полицията също е имала много работа, като дори се наложило да използва сълзотворен газ, да овладее положението около стадиона. Пострадали са и двама репортери на телевизията, която държи правата за излъчването на мача.