Карабах направи домакинско 2:2 със Слован (Либерец) в мач от Група „J“ на Лига Европа. С този двубой беше даден старт на груповата фаза на турнира. Гостите на два пъти повеждаха в резултата, а домакините успяваха да изравнят.

Гостите от Чехия взеха ранен аванс. Още в 9-ата секунда Ян Сикора откри резултата след асистенция на капитана на тима Милан Барош. Това е най-бързият гол в историята на Лига Европа след създаването на турнира през сезон 2009/10.

Домакините отговориха много бързо. В 7-ата минута Мичел изравни с глава след центриране на Дани Кинтана от корнер. Карабах имаше предимство през първата част, а вратарят на гостите Мартин Дубравка спаси опасни удари на Рашад Садигов. При чисто положение Елвин Юнусзаде би над напречната греда от вратарското поле.

Втората част беше по-равностойна и играчите на двата отбора направиха по няколко пропуска преди Милан Барош да вкара победния гол за Слован (Либерец) в 68-ата минута. Капитанът на гостите беше точен при добавката на удар Егон Вух, отразен от Ибрахим Шехич.

Карабах натисна в търсене на равенството и Садигов направи няколко пропуска преди да вкара изравнителното попадение за домакините в четвъртата минута на добавеното време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА