С гол в последната минута Порто почти си гарантира титлата в Португалия. “Драконите” домакинстваха на досегашния лидер Бенфика и измъкнаха успех с 2:1 късно снощи.

Отборът от "Ещадио до Драгао" стигна до безценните 3 точки с късен гол на появилия се като смяна Келвин и по този начин развали празника на Оскар Кардосо и компания, които щяха да триумфират с отличието при победа късно снощи.

Финалистът в Лига Европа поведе в резултата с гол на Лима в 19-та минута, след изпълнение на ъглов удар и поредица от карамболи пред вратата на Порто. Порто имаше нужда само от 7 минути, за да изравни. Силвестре Варела центрира отляво, топката се отклони от крака на Перейра и Артур успя само да докосне преди да влети в долния ляв ъгъл за 1:1.

Равенството също устройваше финалистът в Лига Европа и столичани го бранеха с всички сили, но крепостта им се пропука фатално във втората минута на добавеното време на мача. Тогава резервата Келвин вкара победния гол за Порто с кинжален диагонален удар по земя, с който оплете кълбото в долния десен ъгъл.

С успеха Порто вече има 75 точки, докато Бенфика е със 74, въпреки, че водеше в класирането през целия сезон. За да станат шампиони “драконите” се нуждаят от победа над Пасош де Ферейра, който вече не играе за нищо. Бенфика пък има среща с борещия се за оцеляване Морайрензе.