Сао Пауло запази лидерската си позиция в бразилското първенство, въпреки че отстъпи по драматичен начин като гост на Ботафого с 2:3 в среща от 36-ия кръг.

Домакините от Ботафого останаха с 8 футболисти, след като получиха три червени картона. Гостите от Сао Пауло също не завършиха в пълен състав, тъй като бе изгонен и техен играч.

Двата тима направиха чудесен двубой. До 56-ата минута Сао Пауло водеше с 2:1, но само две минути след това Ботафого изравни за 2:2. минута преди края на двубоя Жобсон направи 3:2 и донесе трите точки на домакините. Заради бурната си радост голмайсторът получи втори жълт и съответно червен картон, а в добавеното време реферът изгони и Дантас от състава на домакините.

Другият претендент за титлата Фламенго имаше наглед лесна задача – домакинство на Гояс. Пред близо 80 000 зрители на "Маракана" Адриано и компания направиха равенство 0:0 и пропуснаха да излязат начело в класирането два кръга преди края на първенството.

Фламенго има 61 точки и следващата седмица ще се изправи срещу Коринтианс на Роналдо. Водачът Сао Пауло ще има за съперник по-скромния Парана./БЛИЦ