Валенсия загуби с 1:2 от Еспаньол у дома в двубой от 19-ия кръг на Ла Лига. Мачът беше последен за календарната година не само в Испания, но и в топ първенствата на Европа и предложи очакваните емоции на феновете.

Първата добра възможност за гол дойде в 9-ата минута, когато Уго Дуро стреля неточно покрай вратата на гостите. До края на полувремето нямаше нищо, което да доведе до попадение, но Еспаньол пропусна такъв в самото начало на второто полувреме.

Раул де Томас овладя топката, но стреля над напречната греда.

Online казино с бонус 1000 лева за всеки нов клиент! (18+)

Близо 30-те хиляди на "Местая" във Валенсия все пак видяха гол и за тяхна радост той бе в полза на любимците им. Омар Алдерете засече пас на Хелдер Коща и отблизо откри резултата в 51-ата минута (1:0).

Следващата възможност дойде четвърт час преди края, но Хавиер Пуадо Диас от Еспаньол стреля на сантиметри от гредата.

Валенсия остана с човек по-малко в 83-ата минута заради втори жълт картон на Уго Дуро, гостите получиха дузпа, а само минута след това резултатът беше изравнен.

Раул де Томас стреля точно от бялата точка за 1:1. Минути пред края Хавиер Пуадо Диас отново вкара за Еспаньол (2:1) и оформи обрата.

Валенсия пропусна възможността да посрещне новата 2022 година в топ 4 и остава на осмо място с 28 точки, докато Еспаньол е на 9-и място с 26.