Бразилия за четвърти път стана световен шампион за юноши до 17 години, след като на финала на първенството, на което беше домакин, се наложи с 2:1 над Мексико. Така „селесао“ се доближи само на една титла в тази възрастова група от рекордьора Нигерия.

Сладкият триумф беше гарниран от факта, че Бразилия стана едва вторият домакин, спечелил шампионата. За първи път това се случи преди осем години, когато Мексико стана световен първенец.

Във втори пореден мач Лазаро беше герой за „златистите“. В четвъртък той в 89-ата минута вкара победния гол на полуфинала срещу Франция. Сега той се разписа в добавеното време и донесе триумфа на тима си.

Бразилия се оказа догонващ в резултата в 66-ата минута, когато Браян Гонсалес прати топката в мрежата на най-добрия вратар на турнира Матеус Довели след прецизен удар с глава. Кайо Жорже изравни от дузпа 18 минути по-късно. В третата минута на добавеното време Лазаро от воле вкара шампионското попадение за „селесао“.

В мача за третото място Арно Калимуендо-Миунга се отличи с хеттрик за Франция за победата с 3:1 над Холандия. Двата тима бяха подсилени от своите капитани, които бяха наказани за полуфиналите. Лидерът на „лалетата“ Кенет Тейлър направи асистенция при единствения гол за тима си, вкаран от Мохамед Таабуни. Френският капитан Люсиен Агум пък подаде за първото попадение на Калимуендо-Миунга. След това талантът на ПСЖ се разписа два пъти след почивката.