Лацио се класира драматично за четвъртфиналите за Купата на Италия. Римските “орли” елиминираха изключително трудно Парма с 2:1 в осминафинал от турнира.

Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа спечели с гол чак в добавеното време. В герой за тима на Еди Рея се превърна Брайън Переа. Колумбиецът заби и двете попадения за успеха. 20-годишният талант, който дойде на “Олимпико” през лятото след трансфер от Депортиво (Кали), откри резултата в 25-ата минута. Малко преди почивката обаче французинът Джоната Биабиани изравни. Срещата отиваше към продължения, когато отново Переа се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и прониза стража им Павел Байза за крайното 2:1. В следващия кръг на турнира столичани ще срещнат Наполи или Аталанта.

Лацио падна само два пъти на “Олимпико” от началото на сезона – 0:2 от Дженоа, и 2:4 от Наполи. Гостите пък затвърдиха добрата си форма. Те не бяха губили в 10 поредни мача – 4-6-0. За последно бяха отстъпили на Ювентус през ноември с 0:1. Това беше второто им поражение.


Лацио – Парма 2:1
1:0 Брайън Переа (25), 1:1 Джонатан Биабиани (43), 2:1 Брайън Переа (90)

Лацио: Бириша, Киани, Конко, Раду (56-Каванда), Новарети (76-Андре Диас), Едерсон (67-Кандрева), Билия, Онази, Фелипе Андерсон, Переа, Кейта
Треньор: Едоардо Рея

Парма: Байза, Палета, Гоби, Касани, Фелипе, Гаргано, Марчиони, Пароло, Касано, Биабиани (66-Падалино), Сансоне
Треньор: Роберто Донадони