Нападателят на Галатасарай Дидие Дрогба заяви, че е обезпокоен и не знае как да реагира на посрещането, което ще му организират феновете на Челси при завръщането му на „Стамфорд Бридж” за реванша между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първият мач между турския гранд и „сините” завърши 1:1 в Истанбул, а реваншът в Лондон е утре вечер от 21:45 часа българско време.

„Това е един особен момент. Не знам как да реагирам. Малко съм обезпокоен”, заяви Дрогба преди завръщането си на „Стамфорд Бридж”. Той е получил съвет от мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, който му изпратил СМС с текст: „Това ще бъде твоят велик момент, просто му се наслади”.

„Челси и Моуриньо са в сърцето ми, но въпреки това много се надявам Галатасарай да продължи напред”, допълни 35-годишният национал на Кот д’Ивоар, който е идол за феновете на Челси и те никога няма да го забравят.

Дидие Дрогба игра за Челси от 2004 до 2012 година и при завръщането му на „Стамфорд Бридж” няма никакво съмнение, че привържениците на „сините” ще викат името му. Осем години, 10 трофея от различни турнири, 157 гола и 342 официални мача са цифрите, характеризиращи накратко престоят на нападателя в Челси.

Датата 19 май 2012 година също никога няма да бъде забравена от феновете на Челси, тъй като тогава Дрогба се превърна в герой за тима при спечелването на Шампионската лига след успех над Байерн на финала в Мюнхен с дузпи. Той вкара изравнителния гол за 1:1 в 88-ата минута на срещата, а след това реализира и решителната дузпа за 4:3, с която Челси спечели европейската клубна титла.