Бившият национал на Кот д’Ивоар Дидие Дрогба потвърди, че най-вероятно ще последва примера на Стивън Джерард и Франк Лампард, продължавайки кариерата си в САЩ. 37-годишният нападател изигра последния си мач за „сините” от Лондон при домакинската победа с 3:1 над Съндърланд, след което отборът получи шампионската титла в английската Висша лига.

Още през зимата Дрогба получи предложение да продължи кариерата си в тима на Портланд, след като завърши сезона в Челси.

"Има няколко фантастични клуба във Висшата лига, но любовта ми към този клуб... не мога да я споделя с друг английски отбор. След като обявих, че напускам Челси в края на сезона, получих обаждания от клубове, което беше необичайно. Това ми показа, че мога още да дам на някой отбор. Имам интерес да продължа кариерата си в САЩ. В следващите дни и седмици ще имам достатъчно време да преценя кое ще бъде най-добро за мен, но желанието ми е да продължа да играя", заяви Дрогба.

Франк Лампард, който бивш съотборник на Дрогба в Челси, игра за Манчестър Сити под наем през изминалата кампания, но от следващата ще подсили редиците на Ню Йорк Сити. Легендата на Ливърпул Стивън Джерард пък ще играе за Лос Анджелис Галакси.

Дрогба напусна Челси през 2012 г. след осемгодишен престой и игра за Шанхай Шенхуа и Галатасарай, а през 2014 г. се завърна на „Стамфорд Бридж“. Със „сините“ той има четири шампионски титли, четири ФА Къп, три пъти печели Купата на Лигата, два пъти Къмюнити Шилд и един път Шампионската лига.