Легендата на Челси Дидие Дрогба обяви кой ще го наследи в клуба, след като вече вижда прилики между себе си и новия голмайстор на „сините” Диего Коста. Привлеченият от Атлетико (Мадрид) бразилец, който избра да играе националния отбор на Испания, вкара 7 гола в първите си 5 мача за Челси и е лидер в голмайсторската листа на английската Висша лига.

„И той също пристигна на най-високото ниво малко късно, както и аз. Когато го гледам, виждам желанието да печели всичко, да бележи голове. Той е много добър играч. Коста е гладен за голове и това е най-доброто нещо за отбор като нашия. Фантастично е, че той дойде в едно съвсем различно първенство и продължи да бележи в същото темпо, както го правеше в Испания. Той се наслаждава на играта си в Челси и това е нападателят, от който се нуждаем”, коментира Дрогба, който пристигна на „Стамфорд Бридж” за първи път от Марсилия през 2004 година.

„Аз съм като дизел. Трябва ми време! Хубаво е пак да съм в Челси. Но най-важното е, че отново съм здрав и играя без болки. Не можахме да победим Шалке, но съм доволен, че глезенът ми издържа на натоварването”, допълни националът на Кот д’Ивоар.