Нападателят на канадския тим Монреал Импакт Дидие Дрогба спечели почти всичко в кариерата си. 37-годишният футболист стана четири пъти шампион с Челси в Англи и също толкова пъти спечели ФА Къп, а в три случая триумфира и с Купата на Лигата. Най-големият успех на бившия национал на Кот д’Ивоар обаче е спечелването на Шампионската лига през 2012 година срещу Байерн след дузпи на финала в Мюнхен. До този триумф обаче Дрогба е можел въобще да не стигне, тъй като през 2008 година е бил пред трансфер в Интер, където треньор по това време е Жозе Моуриньо.

„Бях много близо до това да приема предложението на Интер. Промених си мнението, след като Франк Лампард ме убеди да остана в Челси”, споделя Дрогба в автобиографията си. Така той останал на „Стамфорд Бридж”, въпреки че не бил сред любимците на мениджъра на „сините” тогава Луис Фелипе Сколари.

„Говорих тогава с Роман Абрамович и той бе против да си тръгна, въпреки че Сколари не ме искаше”, допълва нападателят, който изживява труден сезон 2007/08 в клуба. Тогава Челси се бори до последния кръг за титлата в Англия, спечелена в крайна сметка от Манчестър Юнайтед. Освен това „сините” губят тогава и на финала в Купата на Лигата от градския съперник Тотнъм след дузпи, а трагичният момент е вечерта на 21 май 2008 година, когато Челси губи от Манчестър Юнайтед след дузпи финала в Шампионската лига. Дрогба е изгонен в продълженията на сблъсъка и не може да бие дузпа.